Samen Een Leuke Tijd

Lezing over schizofrenie op dinsdag 24 september 2013

Henk Driessen vertelde zijn levensverhaal met de nadruk op schizofrenie. Henk is in zijn jeugd veel gepest en hij kreeg problemen met de onderwijzers op de lagere school.

Lezing Henk Driessen over schizofrenie

Op dinsdag 24 september geeft de 47-jarige Henk Driessen een lezing over schizofrenie in wijkgebouw D’n Houtenhoek aan de Haydnstraat 30.
Henk is van oorsprong een Vlierdenaar maar woont sinds1993 in Deurne.

One Flew Over The Cuckoo’s Nest

Op zaterdag 11 mei speelde de Deurnese Theatergroep De Peelcomedianten het toneelstuk One Flew Over The Cuckoo’s Nest.
De BVG Peelland was aanwezig met de groep Samen Een Leuke Tijd, de gezelligheidsclub voor cliënten uit de psychiatrie.

Let op: Onderstaand verslag van het toneelstuk bevat spoilers voor degene die het verhaal wil lezen of de film wil zien.

Uitstapje naar Infowinkel Grip in Helmond

Op 28 maart ondernam gezelligheidsclubje Samen een Leuke Tijd van de BVG Peelland een uitstapje naar Infowinkel Grip in Helmond.

Bezoek aan Museum De Wieger op 13-01-2013.

Op 13 januari 2013 ging “Samen een Leuke Tijd, de groep van mensen met een psychische beperking binnen de BVG Peelland, een bezoek brengen aan Museum De Wieger.

Foto’s Museumbezoek De Wieger

Lezingencarrière van Henk Driessen

Op 3 maart 1996 begon mijn lezingencarrière op het gebied van schizofrenie. De mensen in mijn omgeving waren zeer angstig want zou me dit wel lukken. Ik was met andere projecten al vaker vastgelopen.

Ik ben een jongen die zijn hele leven lang afgewezen werd door de maatschappij. Toen ik echter voor de klassen lezingen stond te geven sprongen de pubers voor mij op de banken. Eindelijk kreeg ook Henk Driessen eens een beetje bevestiging in zijn leven.

Informatieavond over ADHD

Jacob Klompstra, ervaringsdeskundige op het gebied van ADHD/ADD, gaf op 13 november 2012 een lezing over deze aandoening bij Zalen van Bussel in de St. Jozefparochie.
Er kwamen zo´n twintigtal mensen op de lezing af. We waren tevreden want het was een gemotiveerd publiek, we hadden echter op meer publiek gehoopt.