Eet- en ontmoetingspunt Koolhof

Eet- en ontmoetingspunt Koolhof

Vanaf 11 januari 2011 is het eet- en ontmoetingspunt Koolhof aan de Beerse 68 officieel geopend.
Het eet- en ontmoetingspunt Koolhof is een samenwerking tussen ORO ( sector Dagbesteding en woonvoorziening Smalle Haven ) en Stichting Welzijn Deurne.
Iedere dinsdag kunt u tussen 12.30 uur en 14.00 uur mee-eten.
Inmiddels kan men in het eet- en ontmoetingspunt ook iedere donderdag tussen 12.30 uur en 14.00 uur komen eten.
Voor beide dagen moet u zich wel één week van tevoren opgeven bij kok Willy Manders, telefoon 0493-352652.
De kosten voor een maaltijd bedragen 5 euro.

Er is plaats voor ongeveer 20-23 personen.
In totaliteit komen er elke week ongeveer 18 tot 20 mensen eten.
Het draait dus goed, waarbij je ook moet denken aan de prijs die men voor een maaltijd moet betalen. Waar kun je nog voor 5 euro een gevarieerde maaltijd eten.
Je krijgt soep, een hoofdgerecht en een nagerecht.
Na het eten kun je blijven om daarna mee koffie en thee te drinken (à 0.50 eurocent),
hiervoor ben je ook welkom als je niet bent komen eten.

De bedoeling is om de gemeenschappelijke ruimte in de Smalle Haven optimaal te benutten.
Daar de meeste van de bewoners van de Smalle Haven overdag aan het werk zijn, zou de ruimte veelvuldig onbenut zijn.
In de Koolhof was eigenlijk niets, geen gemeenschapshuis of zo.
Men kan nu hier elkaar ontmoeten.

Het kookteam van chefkok Willy vindt het kei leuk om te doen.|
In plaats van iedere dag hetzelfde te doen wat sommige anderen op hun werk doen hebben zij veel afwisseling in hun dagbesteding.
Je hebt aanspraak, waardering voor je werk, je krijgt respons en veel afwisseling in de werkzaamheden.
Als ik op een dinsdagmorgen bij de Smalle Haven aankom om chefkok Willy Manders wat vragen te stellen is er al bedrijvigheid in de keuken en de gemeenschappelijke ruimte.
De ingrediënten voor de maaltijd worden gehaald bij buurman Jumbo.
De tafels worden voorzien van vazen met bloemen en de koks zijn al voorbereidende handelingen in de
keuken aan het verrichten.

Dan als we klaar zijn met het interview gaat Willy naar de keuken waar de rest van de kokstaf inmiddels dus al klaar was met de voorbereidingen voor het bereiden van de maaltijd en nu kon men gaan koken.
Het rook er wel lekker toen ik jammer genoeg moest gaan.

In de St. Jozefparochie is er een eetpunt in steunpunt De Hoeksteen, St. Jozefstraat 30.