Kort verslag van de reis per trein naar Scheveningen

Naar aanleiding van de oproep in de vorige Vuist over ervaringen met de verrijdbare loopbrug op station Deurne, hier een verslag van een reis per trein naar Scheveningen.

Op zaterdag 30-05-2015 hebben we afgesproken met Willemien, Corrie, Marleen en ik dat we om 9.30 uur bij elkaar zouden komen op het station Deurne om zo naar Scheveningen te gaan.

Maar voor mij begon de reis al een dag van te voren: allereerst met de NS bellen voor hulp op het station Deurne en Den Haag CS, dan de terugreis boeken dat was binnen 2 minuten geregeld. Daarna de regiotaxi, ook dat was zo geregeld.

De taxi was afgesproken voor 8.45 uur maar deze kwam op de dag zelf al om 8.15 uur; we stonden dus al vroeg op het station. Gelukkig was het ook open en konden we binnen zitten.

005 600Tussen 9.15 en 9.30 uur was de assistentieverlener ook aanwezig en reed met de brug tot halverwege het perron en daar moesten we wachten op de trein. Deze persoon was niet zo vriendelijk; toen de trein stil stond werd ik in de trein gereden, en toen Corrie ook met haar rollator gebruik wilde maken van de brug, deed de hulp verlener een beetje vervelend tegen Corrie.
Er was maar krap plaats voor het plaatsen van de rolstoel; de ruimte was meer geschikt voor fietsen. En zo zaten en stonden we dan in een volle coupé; er waren 20 personen en dit duurde tot we in Rotterdam aankwamen. Daar stapten de meeste mensen uit. We kwamen in Den Haag CS aan, en werden daar wel goed geholpen uit de trein.

Nu was een ander probleem: hoe komen we zonder kleerscheuren in de tram? Het was bijna vechten om in de tram te komen met een rolstoel en een rollator, maar ook dat lukte ons en uiteindelijk kwamen we aan op de plaats van bestemming zonder al te veel problemen.

Om ongeveer 19.00 uur gingen we weer richting de tram, het was wel druk maar de mensen hadden wel wat meer geduld. Er werd ons zelfs een stoel aangeboden om te kunnen zitten. Bij het station aangekomen had ik met mijn rolstoel de ingang half geblokkeerd, zodat Willemien de rolstoel en de rollator makkelijker uit kon tillen. Nu naar het station, we waren op tijd. Ik moest me aanmelden bij de infobalie en dat was wel even zoeken. We zagen 2 hulpverleners en gingen er op af. ik noemde mijn naam en dat was in een keer goed: zij wachtten op mij.

Intussen waren de 3 dames even een hartig hapje en wat drinken gaan halen. Ik werd ondertussen naar de trein gebracht, nadat de hellingbrug geplaatst werd en in de coupé gebracht. Toen was het wachten op de dames want ik had het treinkaartje van Marleen. Na een telefoontje aan Marleen en haar verteld te hebben in welke rijtuig ik zat kwam ze ook aan.

Het was een stuk rustiger want we zaten met z’n vieren in de coupé. Onderweg heb ik de regiotaxi gebeld en verteld om hoe laat we op het station aan zouden komen.

 
Eenmaal aangekomen op het station Deurne kwam de treinconductrice om eventueel te helpen als de hulpverlener niet op het station aanwezig was, maar gelukkig was hij er wel. ik werd als eerste er uitgeholpen en daarna Corrie. De hulpverlener zei niets, misschien door de aanwezigheid van de conductrice. Ik kreeg het telefoontje van de regiotaxi. Deze meldde dat de taxi binnen enkele minuten aan zou komen en inderdaad, daar kwam de taxi; instappen en op weg naar huis. We namen afscheid van elkaar. We waren blij dat we thuis waren.

Over het weer hadden we niets te klagen, het waaide wel maar de zon was goed aanwezig. Minder leuk was dat Marleen door een zakkenroller van haar portemonnee ontvreemd werd.

Dit is mijn ervaring met de reis met de NS.

Met de vriendelijke groet.

Roger Derkx, Marleen, Corrie en Willemien.